Welkom bij Philotrain

Philotrain is fabrikant van handvervaardigde messing spoorwegmodellen. Wij fabriceren spoor- en tramwegmodellen in de schalen 0 (1/43.5) en H0 (1/87) naar Nederlands en Europees voorbeeld. Op de pagina "Leverbaar" treft u de meest recente Philotrain modellen aan.

Productieoverzicht
Er bestaat een overzicht (PDF) van alle modellen die Philotrain sinds 1972 heeft geproduceerd. Via "deze link" kunt het overzicht openen en downloaden.Einige Seiten unserer Website sind übersetzt                                A few pages of our website have been translated
 worden auf Deutsch - Klicken Sie bitte hier:                                              into English - Please click here:

                       
                                                                                    

 

 NIEUW: de dieselloc NS 5/600 spoor 0 en de NTM Kleine Henschel in spoor 0

Onder de gemiddelde modelspoorder heerst helaas de opvatting, dat Philotrain modellen niet of niet goed zouden rijden. Dat dit volledig onjuist is, kunt u in de onderstaande twee video's ervaren. Klik op de plaatjes en laat u verrassen!

 

 Digitaal
Het ombouwen naar digitale besturing van niet voorbereide locomotieven en treinstellen van Philotrain vraagt de nodige kennis en ervaring. Deze service levert Phildie als specialist voor Philotrain modellen in de schalen H0 en 0. Voor diverse modellen is ook sound beschikbaar. Op de pagina "Digitaal" treft u de mogelijkheden voor een ombouw naar digitaal aan.

Philosophie
Philotrain heeft vanaf 1982 t/m 2002 de Philosophie uitgegeven. In dit periodiek schreven wij over de Philotrain modellen en hun historie bij het grootbedrijf. Ook kwamen vergeten tramlijnen en de historie van Philotrain zelf voor het voetlicht. Inmiddels zijn de papieren versies niet meer verkrijgbaar. Wij hebben daarom alle uitgaven van de Philosophie gedigitaliseerd. Deze digitale uitgave van de complete Philosophie bieden wij aan op een USB stick. Als bonus treft u kleurenfoto's aan van nagenoeg alle Philotrain modellen in de schalen H0 en 0. De prijs van deze digitale uitgave bedraagt € 29,95.
U kunt de USB stick bestellen door een email te sturen aan Philotrain.

Onderdelen
Philotrain biedt diverse onderdelen aan voor het verfraaien van grootserie-modellen of het zelf bouwen van modellen. Op de pagina 
"Onderdelen"  treft u het actuele overzicht van de Philotrain-onderdelen aan.

Onze Webshop
Philotrain heeft een doorlopende voorraad van zowel recente als eerder geproduceerde modellen, meestal van Philotrain maar ook van andere messingfabrikanten. Eerder geproduceerde modellen verkeren altijd in nieuwstaat en zijn geheel nagekeken. Op de pagina "
Webshop" treft u het actuele overzicht van een groot aantal modellen aan.

Aanmelding nieuwsbrief
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang per e-mail regelmatig informatie over onze producten. Vul onderstaand formulier in en klik éénmaal op de
verzend-knop. 
 

Ontvang nieuws van Philotrain:


 Aanmelden   Afmelden

 

 

 

 

 

 

Contact en Links
Op de "
Contactpagina" treft u alle gegevens om op eenvoudige wijze met ons in contact te komen. Bovendien staan op deze pagina een aantal interessante links naar andere websites op het gebied van grootspoor en modelspoor.