NMJ Topline

Scaletrading is agent voor de Benelux van NMJ Topline. Uiteraard kunnen wij het hele assortiment Scandinavische modellen van NMJ Topline verzorgen. Speerpunt zijn echter de Europese modellen uit de Nohab dieselloc serie. Dit markante locomotieftype heeft zowel in de Benelux als in Oosteuropese landen veelvuldig gereden en daarnaast uiteraard in Scandinavië.

Van de legendarische NOHAB dieselloc’s, de zgn. “Bolle Neuzen” zijn inmiddels de Noorse Di3a, de Belgische Reeks 54 en de Luxemburgse serie 1600 leverbaar!

Van de korte NSB Di3a NOHAB locomotieven, 18.600mm lengte, werden 29 stuks gebouwd. De lengte van de machinistencabine was aan iedere zijde 150mm korter dan bij de standaard NOHAB. Dit is vanwege de korte draaischijven en rangeersporen in Noorwegen. Uitsluitend de nrs. 602 (ex DSB), 622 en 623 hadden de oorspronkelijke lengte 18.900mm van het lange Di3a type. In totaal werden er 35 Di3 loc’s gebouwd, waarvan 29 stuks van het korte type Di3a met 18.600mm over de buffers, 3 stuks van het lange type Di3a en tenslotte 3 stuks van het lange type Di3b. De topsnelheid bedraagt 143 km/u.

Enkele technische gegevens:
Lengte over de buffers:  18.600mm
Gewicht:  102 ton
Motor:  16/567C/E
Vermogen:  1.305 kW/ 1.175 PK
Wielbasis:  14.300mm
Gebouwd door:  NOHAB, Trollhättan 1954-1969

Highlights:

 • De NOHAB’s van NMJ zijn de eerste modellen ooit met de juiste lengte voor de korte NSB versie
 • Alle details op de behuizing, dak en draaistellen zijn correct weergegeven
 • Uit messing geëtste ventilatieroosters in de zijwanden met  details achter de roosters(verschillend en juist op zowel de NSB als de NMBS versie)
 • Stroomafname op alle assen
 • De afgeveerde middelste as in het draaistel zorgt voor betere loopeigenschappen
 • Geavanceerde lichtfuncties:
  - in digitaal bedrijf kan het toplicht los van de onderste frontseinen worden aangestuurd
  - evenals de cabineverlichting in beide machinisten cabine’s
 • Voorgemonteerde luidspreker van 28mm doorsnede met een goede geluidskwaliteit
 • Zeer filigraine en gedetailleerde bescherming voor de voorruiten (op de NSB versies)
 • Metalen handrails bij de cabinedeuren, bij de NSB versies ook op de neuzen en op het dak
 • Uit messing geëtst loopbord aan de zijkant van het dak (NSB versies)
 • Driedimensionaal effect bij de ventilatoren op het dak
 • Speciale afdekking met doorzicht op het dak van de NSB versies met zichtbare ventilatoren
 • Warm-witte LED’s
 • Correct uitgevoerde draaistellen bij zowel de NSB als de NMBS (bij beide verschillend)
 • Zowel de open (voor de koppeling) als de gesloten front schortplaten alsmede de sneeuw en/of baanschuiver worden met ieder model meegeleverd
 • 5-polige motor en een bijzonder goede rijeigenschappen
 • 21-polige aansluiting voor de nieuwe en verbeterde sound decoders, in samenwerking met ESU
 • Kortkoppeling aan beide zijden met een NEM-schacht

NMJ Topline modellen NSB Di3a 626 en 627
De modellen van de NSB Di3a, kort type, 18.600mm = H0 213,8mm lengte over de buffers. De loc’s worden geleverd met alle typische Noorse details, zoals het Noorse type behuizing, de correcte Noorse draaistellen en chassis details. Ventilatieroosters van het type NOHAB. De juiste front- en sluitlichtindeling voor de NSB. Verlichting in beide machinistencabines. Voorbereid voor digitaal met een 21-polige aansluiting en een voorgemonteerde luidspreker. De ventilatieroosters in de zijwanden en het loopbord langs het dak zijn vervaardigd uit messing etswerk. Voor het eerst verschijnt een correct model van de korte versie van de NSB Di3a met 18.600mm over de buffers.

NMJ Topline modellen NMBS Reeks 5404 en 5407
De modellen van de NMBS Reeks 54 worden geleverd met alle typische Belgische details, zoals het Belgische type behuizing, de correcte Belgische draaistellen en chassis details. Ventilatieroosters van het type NOHAB. De juiste front- en sluitlichtindeling voor de NMBS, vooral de 5 lampen aan de frontzijden zijn typisch voor de NMBS. Verlichting in beide machinistencabines. Voorbereid voor digitaal met een 21-polige aansluiting en een voorgemonteerde luidspreker. De ventilatieroosters in de zijwanden zijn vervaardigd uit messing etswerk.

NMJ Topline modellen Nohab in spoor 0
De modellen van de Nohab diesellocomotieven worden naar verwachting in september of oktober 2018 geleverd in spoor 0 met alle typische details per versie, zoals het correcte type behuizing, de juiste draaistellen, chassis details en ventilatieroosters. De correcte front- en sluitlichtindeling per versie en verlichting in beide machinistencabines. Voorbereid voor digitaal en sound, met een voorgemonteerde luidspreker.
De supergedetailleerde modellen zijn voorzien van twee krachtige motoren. Verder hebben de loc's een systeem Lenz koppeling en daarnaast los meegeleverd dichte frontschortplaten met luchtslangen en schroefkopplingen voor in de vitrine.

 

Bestel de actuele catalogus (€ 7,50) van NMJ via   info@scaletrading.nl   

 

   Klik op het logo voor het volledige assortiment van NMJ

© 2018 Scaletrading