PIKO SmartControl Light®

Highlights PIKO SmartControl Light® digitaal systeem:

Ergonomische handcontroller: een modelbaan besturen moet leuk zijn! Daarom is een goede en permanente werking van de handregelaar belangrijk! De PIKO SmartController Light® heeft precies de juiste vorm en het ideale gewicht voor perfect speelplezier!
Met een gebruikersvriendelijke lay-out van de bedieningselementen en een fijn regelbare en robuuste draairegelaar zijn tot 24 locomotief functies gemakkelijk schakelbaar.
Display: het overzichtelijke display stelt alle benodigde informatie in een oogopslag voor u beschikbaar. Met de contrastrijke en logisch opgebouwde weergave in het display van de handregelaar van het PIKO SmartControl Light® systeem kunnen ook bij moeilijke lichtomstandigheden alle relevante gegevens optimaal worden afgelezen.
Plug & play: de logische opbouw van het PIKO SmartControl Light® systeem maakt een eenvoudige en snelle installatie en gebruik mogelijk. Hierdoor heeft men vanaf het eerste moment puur speelplezier!
Maximaal 20 locomotieven zijn tegelijkertijd individueel regelbaar. Verschillende locomotieven tegelijkertijd laten rijden zonder ingewikkelde schakelingen geeft veel rijplezier. En om ervoor te zorgen dat de centrale voldoende capaciteit heeft, beschikt de PIKO SmartControl Light® over een maximaal vermogen van 2 A. Als uw modelbaan groeit, bestaat de mogelijkheid om de capaciteit van de centrale aan te vullen met compatibele boosters.
Compatibele LocoNet® boosters zijn o.a. de Power4 (63240) en de Power8 (63280) van Uhlenbrock en de DR5033 van Digikeijs. De Uhlenbrock Power4 en Power8 zijn inzetbaar voor de protocollen DCC, Motorola en mfx. De Digikeijs DR5033 is een booster met DCC protocol.
Attentie: de Uhlenbrock Power8 is in combinatie met de 150 VA transformator uitsluitend te gebruiken voor spoor Nul en G.
Meerdere PIKO SmartControl Light® controllers kunnen via de LocoNet®-T poort tegelijkertijd worden aangesloten op de PIKO SmartControl Light® centrale. Met de door PIKO aangeboden Y-splitter (art.nr. 55018) kunnen twee PIKO SmartControl Light® controllers zonder meer worden aangesloten. Bij het aansluiten van meer dan twee handregelaars moet gebruik worden gemaakt van een LocoNet® splitter met stroomversterking.
Volledige DCC compatibiliteit met 14-, 28 - en 128 rijstappen. Een open communicatie met andere digitale componeneten is belangrijk! Het PIKO SmartControl Light® systeem heeft daarom volledige DCC-compatibiliteit en kan via Loco-Net ook met het PIKO SmartControl® systeem worden gecombineerd!
Uitgebreide locomotief database: maximaal 9.999 locomotiefadressen kunnen worden opgeslagen
Magneetartikelen schakelen: wissels en seinen kan men met PIKO SmartControl Light® systeem uiteraard ook bedienen. Hierbij zijn nauwelijks beperkingen, omdat er meer dan 2.000 magneetartikelen in DCC modus kunnen worden geschakeld.
Rijwegen: Ook een soort basisautomatisering is met het PIKO SmartControl Light® systeem mogelijk! De magneetartikelen kunnen in logische eenheden worden gegroepeerd tot rijwegen, die vervolgens met een commando kunnen worden bediend.
Hoofdbaan- en programmeerrailuitgang: Deze zijn gescheiden aangebracht op de centrale, zodat ook gescheiden van de modelbaan programmeerhandelingen kunnen worden uitgevoerd.
Programmeren en uitlezen CV's: Via de programmeerrailuitgang kan het locomotiefadres (CV1) worden gewijzigd en uitgelezen. Ook alle andere CV's kunnen moeiteloos worden uitgelezen en geprogrammeerd via de PIKO SmartControl Light® controller.
Kortsluitingsbeveiliging: Bedrijfszekerheid is belangrijk! Mocht er toch eens iets gebeuren, dan heeft de PIKO SmartControl Light® centrale een kortsluitingsbeveiliging aan boord.

 

55017 PIKO SmartControl Light® - gebruikersvriendelijk digitaal systeem voor starters en gevorderden!

 

Info / Downloads / FAQ voor PIKO SmartControl Light®: Klik hier

 

Nederlandse PIKO SmartControl Light® startset

PIKO biedt het SmartControl Light® systeem ook aan in gunstig geprijsde startsets, o.a. ook naar Nederlands voorbeeld met een moderne Nederlandse personentrein. De set bevat naast de complete PIKO SmartControl Light® centrale, een handregelaar met aansluitkabel en een grote railovaal ook een BR 186 elektrische locomotief met twee Intercity rijtuigenl.
Deze set is de meest gunstige manier om kennis te maken met de moderne digitale techniek in de modelspoorwereld. Het artikelnummer van deze digitale startset is 59005.

59005 digitale startset met de hedendaagse NS BR 186 en twee intercityrijtuigen, wordt vervangen door de startset 59016 met PIKO SmartControl WLAN®

 

 

 

© 2023 Scaletrading
Innovatie in techniek en detail