PIKO XP 5.1 decoders programmeren met Roco Z21, Multimuis en Lenz

PIKO XP 5.1 decoders programmeren met de Roco Z21, Multimuis en Lenz centrales

Roco centrale Z21
Hieronder schermafdrukken met de instellingen voor de Z21. Deze instellingen zijn getest en werken.
De firmware van de centrale en de Multimuis moeten up-to-date zijn, aangezien er in eerdere versies problemen waren met de ACK-puls van het programmeerspoor.

Als er problemen zijn met het programmeren van de PIKO SmartDecoder XP 5.1 met een Roco Z21 en MultiMaus, moeten de volgende instructies in acht worden genomen.
Aangezien er in eerdere versies problemen waren met de ACK-puls van het programmeerspoor, zou de Roco centrale Z21 minimaal firmwareversie 1.41 en de MultiMaus firmware 1.05 moeten hebben. De apparaten moeten worden bijgewerkt in geval van oudere firmware.
Anders is het mogelijk dat de cv's worden gelezen maar niet geschreven.
De programmeerinstellingen voor de centrale zoals in onderrstaande schermafdrukken dienen met de onderhoudstool Z21 van Roco te worden gemaakt.

Lenz centrale LZV100
Op de Lenz LZV100 werkt het programmeren via PoM op het hoofdspoor en via PROG op het programmeerspoor zonder problemen.
Als u probeert te programmeren via PROG met de Lenz centrale terwijl de locomotief op het hoofdspoor staat, werkt het uiteraard niet en verschijnt er een Error 2-melding in de handset.
Met PoM is er geen feedback van Lenz over succesvol programmeren. Zorg ervoor dat de locomotief op het juiste adres wordt geadresseerd en dat deze spoorspanning heeft (schakel het licht aan voor het programmeren).

Juiste instellingen Z21:

Hiermee functioneert het lezen en schrijven van CV's ook op de Multimuis.

 

© 2022 Scaletrading
Innovatie in techniek en detail