PIKO in Nederland

PIKO produceert ruim 70 jaar zowel rollend materieel in schaal H0 (1/87), N (1/160), TT (1/120) en G (1/22,5) als bouwsets van gebouwen in de schalen H0 (1/87), G (1/22,5), Spoor I (1/32) en N (1/160). Bovendien heeft PIKO een compleet railprogramma in het assortiment in de schalen H0 en G. Ook biedt PIKO in de schalen H0 en G een ruime keuze in betaalbare startsets voor de beginnende modelspoorder.

PIKO biedt een uitgebreid programma voor de gevorderde modelspoorliefhebber, maar ook de beginners, met name de jeugd, wordt niet vergeten. Voor deze groep biedt PIKO zeer betaalbare locomotieven, wagens en bouwsets van huisjes in het PIKO Hobby assortiment. Voor de gevorderde modelspoorder biedt PIKO ook rijdend materieel aan in het rijk gedetailleerde, maar toch betaalbare PIKO Expert segment.
Ook voor de spoor N liefhebbers wordt de keuze voor Nederlandse modellen bij PIKO van jaar tot jaar groter. Inmiddels heeft PIKO in spoor N modellen leverbaar van treinstellen, diesellocomotieven en elektrische locomotieven naar Nederlands voorbeeld.

Op de website van Scaletrading geven wij u actuele informatie over de speciaal voor de Nederlandse markt geproduceerde noviteiten naar Nederlands voorbeeld van PIKO. Deze informatie treft u aan op de pagina Noviteiten. Voor het overige PIKO assortiment verwijzen wij u door naar de PIKO website piko.de in Duitsland.


PIKO modellen voor het Märklin systeem
Nagenoeg alle modellen van PIKO zijn ook verkrijgbaar voor het Märklin 3-railsysteem. Standaard zijn de PIKO modellen uitgerust met een digitale decoder. Daarmee zijn onze 3-rail wisselstroommodellen zonder ombouw geschikt voor zowel Märklin-analoog bedrijf als -digitaal bedrijf.
Voor analoog bedrijf waarschuwen wij u voor het volgende: De omschakelpuls van de moderne witte Märklin trafo 6647 is nooit sterker dan 24 volt. De oude blauwe Märklin trafo' s 6173, 6177 en 6631 kunnen tot 32 volt halen en dat is teveel voor de PIKO decoders. Wij adviseren u dan ook om uitsluitend de moderne witte Märklin 6647 trafo te gebruiken voor analoog bedrijf bij PIKO modellen!

 

Meer informatie
- Noviteiten naar Nederlands voorbeeld
PIKO complete programma (piko.de)
PIKO Handleidingen in het Nederlands

 

© 2022 Scaletrading
Innovatie in techniek en detail