PIKO 70 jaar!

In 2019 bestaat PIKO 70 jaar! Om dit samen met u te vieren, organiseert PIKO op 22 juni 2019 een "Tag der offenen Tür" (Open Dag), waarbij iedereen welkom is om de fabriek te bezoeken. Op deze dag zijn alle afdelingen gewoon aan het werk. U kunt een kijkje nemen in de mallenmakerij, de afdeling waar het spuitgietwerk wordt vervaardigd met behulp van indrukwekkende machines, de lakspuiterij, de modernste tampondrukkerij van Europa en de montageafdeling. U kunt daarmee het hele fabricageproces volgen.

Naast een kijkje in de fabriek, heeft PIKO interessante aanbiedingen voor u met "zweiter Wahl" (2e keus) artikelen. Dit zijn artikelen waarbij tijdens het fabricageproces iets fout is gegaan met het lakken, de bedrukking of de montage. Deze artikelen zijn alle rijvaardig. PIKO biedt deze tijdens de Open Dag tegen aantrekkelijke prijzen aan.

Ook zijn er op het terrein verschillende kramen met Thüringer Bratwurst, bier, frisdrank en andere versnaperingen. In de kantine wordt koffie en thee geschonken met eventueel een gebakje.

Vanaf 09:00 tot 17:00 uur bent u welkom bij PIKO in de Lutherstraße 30 in Sonneberg, Thüringen.
Meer informatie vindt u op de website van PIKO zelf: klik hier!

 

In het al eerder uitgegeven PIKO Buch treft u het grootste gedeelte van de PIKO historie aan. Hier is ook uitgebreid te lezen hoe PIKO is verder gegaan na de val van de muur tussen oost en west. Met de nieuwe BR 82 tenderloc liet PIKO in 1993 al direct zien waartoe ze in staat was. Met de Hobby serie is PIKO bekend geworden bij het grote publiek. Nog steeds biedt PIKO met de Hobby serie goed vormgegeven modellen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Het Expert programma heeft PIKO definitief op de kaart gezet. De detaillering en techniek staan bij de Expert modellen op een bijzonder hoog niveau. Ook in spoor G en in spoor N heeft PIKO inmiddels bewezen van alle markten thuis te zijn.  De detaillering van PIKO spoor N modellen is vergelijkbaar met H0-niveau! PIKO Spielwaren GmbH is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve en leidende modelspoorfabrikant.

Met de vernieuwende noviteiten van 2019 is PIKO de concurrentie wederom een aantal stappen voor!

© 2019 Scaletrading
Innovatie in techniek en detail